Željku Đekiću uručena Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. godini

Foto: Lions klub Vukovar

ZAGREB, Član Lions kluba Vukovar Željko Đekić, koji je i zaposlenik Opće županijske bolnice Vukovar, dobitnik je Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini. Nagrada se dodjeljuje povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Radi se o najvećem  priznanju koje se dodjeljuje u Hrvatskoj za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

„Željko Đekić svojim radom i nesebičnim zalaganjem za potrebite, bolesne, socijalno osjetljive skupine i ostale marginalizirane skupine postao je sinonim uzora za volonterski humanitarni rad. Svojim zalaganjem najzaslužniji je za obnovu rada Lions kluba u Vukovaru te pokretanje niza humanitarnih akcija po čemu je taj klub postao prepoznatljiv u svojoj lokalnoj zajednici i šire“, navode vukovarski lionsi.

Inače, Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se u dvije kategorije: Nagrada za životno djelo koja se dodjeljuje fizičkoj osobi za trajan doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada te Godišnja nagrada koja se dodjeljuje pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada. Dobitnici ovogodišnje nagrade još su i Caritas Zadarske nadbiskupije iz Zadra te Udruga Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Josipu Petraču iz Zagreba.