Vijećnici HDZ-a napustili sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, pitanje i zašto nema gradonačelnika na sjednici vijeća

Foto. Ivan Matić

VUKOVAR, Vijećnici Gradskog vijeća Vukovara koji su članovi HDZ-a danas su prije početka Aktualnog sata napustili sjednicu Gradskoga vijeća. Prema riječima Krešimira Raguža, koji je i jedan od zamjenika predsjednika Gradskog vijeća, razlog tome je što ne žele sudjelovati na sjednici koja se održava uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i kada pale svijeće za svoje najmilije kojih više nema. Prethodno je predložio da se sjednica odgodi za kraj studenog što nije usvojeno.

„Zbog toga smatramo kako na ovoj sjednici ne bi bilo primjereno voditi žustre rasprave. Drugi je razlog što na sjednici nije nazočan gradonačelnik pa mu ne možemo postavljati pitanja“, rekao je Raguž.

Izostanak gradonačelnika kritizirao je i Nenad Bučko (HNS-LD) koji je u okviru aktualnog sata pitao zašto gradonačelnik nije na sjednici te da radi toga mora mijenjati pitanje koje je pripremio. Isto tako pitao je i zašto gradonačelnik uobičajeno nakon aktualnoga sata napušta sjednice Gradskoga vijeća.

Komentirajući napuštanje sjednice Gradskog vijeća zamjenik gradonačelnika Filip Sušac rekao je kako je to njihova volja.

„Svaki vijećnik i svaka stranka može napraviti ono što smatra da je najbolje u tom trenutku. Smatram da na svim sjednicama trebaju biti svi vijećnici“, rekao je Sušac.