Vi ste naš ponos – mi smo vaša snaga

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pod sloganom „Vi ste naš ponos – mi smo vaša snaga“ i ove godine članovi Udruge djece poginulih, ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata organizirali su hodnju od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata do mjesta masovne grobnice na Ovčari. Po riječima predsjednice Udruge Sandre Rapčak Škomrlj oni ovu hodnju organiziraju već 16 godina, a njima se tada priključuju djeca iz cijele Hrvatske kao i inozemstva. Tako su i ove godine imali „goste“ iz cijele Hrvatske, među kojima je bila i skupina mještana Škabrnje, Sinja, Zagreba… ali i iz Njemačke.

„Najvažnije je da se istina o Domovinskom ratu promiče i tako žrtva naših roditelja neće biti zaboravljena. Najteže je nama koji tražimo svoje roditelje. Znamo da Srbija ima informacije o sudbinama nestalih osoba i krajnje je vrijeme da ih dostavi Hrvatskoj kako bismo mogli graditi normalne međudržavne odnose. U spomen na naše najmilije mi od ovoga nećemo odustati jer toliko možemo učiniti za njih”, rekla je Rapčak Škomrlj.

Govoreći okupljenima na Memorijalnom groblju upitala se i kome oprostiti kada nitko oprost niti ne traži i kada nema kajanja za napad na Hrvatsku i nanesene žrtve. Po prvi put u hodnji od Memorijalnog groblja do Ovčare sudjelovali su i pripadnici MUP-a i kadeti Policijske akademije kao i pripadnici Hrvatske vojske. U mimohodu je hodao i ministar unutarnjih poslova Tomo Medved kao i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac