Advent u Vinkovcima ove godine na novoj lokaciji i s novom maskotom, šokačkim snjegovićem Vinkom

Foto: Grad Vinkovci

Advent u Vinkovcima ove godine seli na novu lokaciju, u ulicu Kralja Zvonimira ispred ispred Gradske knjižnice i čitaonice, a održat će se od 2. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. godine.

„Vrijeme Adventa nam se približilo i Grad Vinkovci će, kao i svake godine, pripremiti, vjerujem, jednu pravu božićnu bajku, adventsko vrijeme onako kako to vole naši Vinkovčani. A vole da bude lijepo ukrašeno, da imamo klizalište, da imamo svu onu ponudu koja se možda može usporediti i s nekim malo većim gradovima. Sve to imat ćemo i ove godine, ali na novoj lokaciji i to je ono što bih posebno želio istaknuti. Ove godine, naime, bit ćemo ovdje, ispred naše Knjižnice gdje će u vrijeme Adventa promet biti zatvoren. Stvorit ćemo tako jednu cjelinu s pješačkom zonom, trgom i središnjim parkom, koji su u neposrednoj blizini, i vjerujem da ćemo dobiti jedan prostor u kojemu ćemo imati puno više posjetitelja i gdje će biti vrlo ugodno boraviti”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

„U iščekivanju radosnog vremena došašća i najradosnijeg blagdana Božića, Grad Vinkovci i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća u središnjem parku na adventskom vijencu oko kipa Svetog Trojstva gdje će svake subote u 20 sati župljani vinkovačkih župa predvoditi molitvu i pjesmu i zapaliti adventsku svijeću. Iza toga organizirana je okrijepa za naše građane, lepinjice i kuhano vino i čaj i vjerujem da ćemo svi uživati u tom druženju. Iza toga, na programu su koncerti duhovne glazbe na središnjoj pozornici ovdje ispred Knjižnice”, istaknula je Jasna Garvanović, zamjenica gradske pročelnice za kulturu i turizam.

Kao i svake godine, kazala je, poseban je program priređen za djecu s predstavama, božićnim radionicama, Kućicom djeda Božićnjaka, Dječjom Novom godinom i drugim zanimljivim sadržajima, a jedno od iznenađenja je i nova maskota vinkovačkog Adventa. To je snjegović Vinko, jedan pravi Slavonac, Šokac, s kapom, dukatom i zlatovezom, koji se danas predstavio i podružio s mališanima, a s njima i sa svim posjetiteljima bit će kroz cijeli Advent.

„Advent je jedna od manifestacija kojima obogaćujemo ponudu i privlačimo posjetitelje u Vinkovce. Uz sve što je spomenuto, tu je još puno toga na što pozivamo. Program je zaista bogat, a ono što ističemo su i koncerti zabavne glazbe petkom, ali i jedan poseban koncert, a to je „Koncert s prozora Gimnazije” koji ove godine slavi svoje 10. izdanje. To je jedna posebno lijepa priča i svi su pozvani 17. prosinca u 19 sati da ponovno uživaju u ovom atraktivnom događaju”, istaknula je Martina Matković, direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.

Osim paljenja adventske svijeće u središnjem parku, napomenula je, još jedan događaj najavljen je izvan prostora ispred Knjižnice. Naime, kazala je, zahvaljujući Samostanu sv. Antuna, u malom parku na Meraji, 26. prosinca u 16 sati, bit će uprizorene žive jaslice.

Sve informacije možete pratiti na portalu, Facebook stranici i Instagramu Advent u Vinkovcima.