Veleposlanik Njemačke u nastupnoj posjeti županiji

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U nastupnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji boravio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke.

Tom prilikom Klinke se susreo s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem te sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. Tom prilikom Galić je rekao kako Vukovarsko-srijemska županija dobro  surađuje s Njemačkom i nekim njenim  pokrajinama podsjećajući na suradnju kroz niz projekata. U isto vrijeme njemačke tvrtke nam prenose i nova znanja kao i nove tehnologije. U izjavi novinarima Galić je kazao kako su županiji posebno zanimljiva njemačka iskustva u poljoprivrednoj proizvodnji i drvnoj industriji ali i da suradnja postoji i u prometu, primjerice plovidbi Dunavom koji je prometna poveznica.

Veleposlanik Klinke kazao je kako interesira modernizacija na europskoj razini, a Vukovar je nazvao europskim gadom.

„Razgovarali smo o Vukovaru kao jednom europskom gradu, a izuzetno mi je drago što imamo priliku vidjeti i da izvrsnu ulogu ovdje igra mladež koja predstavlja potencijal za razvoj Vukovara. Veselim se susretu s mladima iz Njemačke koji su došli razvijati prijateljski dijalog, a dijalog predstavlja poštovanje i razumijevanje koje je okrenuto prema budućnosti“, rekao je Klinke poslije razgovora s Penavom.

Govoreći o razgovorima Penava je kazao kako je bilo riječi o prošlosti grada Vukovara, njegovoj sadašnjosti i perspektivama.

Osim posjete gradonačelniku, veleposlanik. Robert Klinke te gradonačelnik Penava družili su se s djecom iz njemačkih gradova Geisa i Vacha koja trenutno borave u Vukovaru.