Veleposlanik Izraela u nastupnoj posjeti Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Veleposlanik Izraela Ilan Mora posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju gdje se susreo sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. U svojoj nastupnoj posjeti Mora je rekao kako je u funkciji veleposlanika ovo njegov prvi službeni posjet izvan Zagreba.

„Izrael je uvijek prijatelj Hrvatske, a tako i Vukovara što se očituje u dobrim odnosima na nacionalnoj razini, a znamo koliko su stabilni i dobri odnosi potrebni na svim razinama. Vukovar je zasigurno jedan od gradova s kojima se može surađivati“, rekao je Mora.

Poslije razgovora Penava je rekao kako je činjenica da je ovo prva službena posjeta izvan Zagreba novog veleposlanika Izraela velika čast za Vukovar ali i kako kao mlada država Hrvatska treba učiti od najboljih.

„Izrael nam upravo može biti dobar primjer kao relativno mlada država koja je u iznimno kratkom vremenu uspjela postići jako puno. Unatoč okruženju i tragičnoj povijesti, koja je nažalost i nama poznata, uspjeli su ostvariti puno i bili su primorani i učiniti sve da budu još bolji. Temeljem toga osjećamo dodatnu povezanost s Izraelom, a na tragu uspostave dobrih relacija na nacionalnoj razini trebamo implementirati ovakav primjer i na niže razine te omogućiti razvoj i odnose kakve naš narod i građani to žele i zaslužuju”, rekao je Penava.