Veleposlanik Australije Richard Rodgers u nastupnoj posjeti Vukovarsko – srijemskoj županiji

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Veleposlanik Australije Richard Rodgers u nastupnoj posjeti održao je sastanke u Vukovarsko – srijemskoj županiji kao i Gradu Vukovaru.

“Ova regija vrlo je važna za Hrvatsku. Izuzetno sam sretan što imam priliku posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju te se upoznati s poviješću i onime što se događalo na ovim prostorima. Razgovarali smo o brojnim temama, usporedili prilike i izazove s kojima se susreće ova sredina”, rekao je Rodgers.

Poslije sastanka župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić rekao je kako su razgovarali o brojnim temama ističući kako je Australija ogromna zemlja koja ima brojnu hrvatsku imigraciju. Govoreći o razgovorima rekao je kako su razmijenili iskustva o turizmu, poljoprivredi, gospodarstvu i dolasku stranih radnika i migranata.

“Isto tako tijekom razgovora pričali smo i o stanogradnji obzirom da smo čuli da je kod njih puno jeftinija i prihvatljivija za mlade. Ipak, i kod njih se situacija u posljednje vrijeme mijenja i to osobito nakon pandemije koronavirusa. Bilo je riječi o turizmu, a to je ono što želimo razviti obzirom da se nalazimo na mnogim prometnim koridorima. Dogovorili smo suradnju na gospodarskoj razini, odnosno dogovor sastanaka između naših gospodarskih komora”, rekao je Dekanić.