Tehnička škola Nikola Tesla obilježila Dan škole, učenica generacije je Lucija Bilandžić kojoj je novčanu nagradu osigirao bivši nastavnik ove škole Dejan Gemeri

Foto: Tehnička škola Nikola Tesla

VUKOVAR, Svečanom priredbom Tehnička škola Nikola Tesla iz Vukovara obilježila je 86. rođendan škole kao i Dan škole. Bila je ovo prilika da se profesori i učenici prisjete ostvarenih rezultata i projekata tijekom protekle godine Pročitana su i imena učenika koji su na ponos imenu škole. Isto tako nagrađeni su i učenici koji su svojim znanjem, radom i trudom sudjelovali u brojnim natjecanjima. Ravnatelj je svakom učeniku i mentoru uručio nagradu.

Na svečanosti Dana škole učenica IVb TR razreda Lucija Bilandžić proglašena je za učenicu generacije 2018./2022. godine.

“Lucija je sve četiri godine imala odličan uspjeh, nijedan neopravdani izostanak, osvajala zapažene rezultate na natjecanju iz Matematike i Hrvatskoga jezika. Sudjelovala je i na LiDraNu. Trenirala je košarku i volonterka je Crvenoga križa. Sudjelovala je na Filmskoj reviji mladeži na “Four river festivalu” u Karlovcu i u brojnim projektima škole”, rečeno je na svečanosti.

Uz nagradu škole Lucija je dobila i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 kuna koju je osigurao bivši nastavnik ove škole, a sada doktorant fizike u Njemačkoj Dejan Gemeri.

„Kada sam odlazio iz Vukovara rekao sam da ću se povremeno vraćati jer mi je Vukovar i dalje važan. Ovo je također jedan od načina na koji se vraćam. Učenicima i mladima je potrebna nada u bolje sutra, potreban im je dokaz da će njihov trud u jednom trenutku biti nagrađen“, rekao je Gemeri koji je gotovo tri godine radio u ovoj školi.  

Dodao je kako mladi ulaganjem u vlastiti znanje dobivaju priliku da kroje sebi život onako kako sami žele kao i da ne ovise o nikome. Poručio je i kako učenje nije uzaludno, pogotovo ako je konzistentno, kao kod učenice generacije.

„Tehničku školu Nikola tesla krasi izuzetno stručan kadar, nastavnici koji ulažu zadnje napore da učenike izvedu na pravi put uz sve poteškoće na koje nailaze usput. Često se škola nalazi u središtu pozornosti samo kada dođe do ekscesa od strane pojedinaca dok onaj veći, pozitivni, dio ostane u drugom planu. Ovo moje je samo jedna mala gesta i motivacija svim učenicima da se isplati učiti“, istakao je Gemeri.