Četvrtu godinu zaredom organiziran pohod na najviši vrh Vukovarsko-srijemske županije

Foto: HPD Cibalia
ILOK, Planinarsko društvo HPD Cibalia Vinkovci već četvrtu godinu za redom organiziralo je po obroncima Fruške Gore planinarski izlet po nazivom “Idemo na Lisku”.
“Lagano smo hodali 3.5 h uz vinograde, nasade suncokreta, kukuruza kroz šume, divili se vidikovcima koji su pucali na Ilok i prešli 10.70 km od mjesta Radoš preko vrha Liska do Principovca, a izlet je završio na obali Dunava uz tamburaše, fiš, grah…”, kaže predsjednik HPD Cibalia Igor Nađ.
Dodaje kako su se osim članova Cibalije, pohodu odazvali i članovi PK Gojzerice Split, PD Njivice Bijela (BiH), HPD Tikvica Županja, PD Krndija Našice, HPD Sokolovac Požega, HPD Sunovrat Đurđenovac, HPD Belišće, HPD Orahovica i HPD Sokol Feričanci, sveukupno oko 120 zaljubljenika u planinarenje i boravak u prirodi.

Inače, vrh Liska (297 m) nalazi se na zapadnom dijelu Fruške gore iznad Iloka i najviši je vrh Vukovarsko-srijemske županije. To je kontrolna točka planinarske obilaznice „Najviši vrhovi hrvatskih županija“ i obavezna je KT pl. obilaznice „40 vrhova za 40 godina i Rusov pohod“.