Iz policije najavljuju pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske su izvijestili kako su praćenjem događaja i represivnih postupanja policijskih službenika u prometu na cestama, evidentan je trend povećanja upravljanja vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu.

„Tijekom vikenda od 28. do 30. kolovoza zatečeno je 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Vikend nakon toga, od 4. do 6. rujna, zatečeno je 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, dok su proteklog vikenda, od 11. do 13. rujna, čak 24 vozača zatečena s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje. Svi su ovi vozači isključeni iz prometa odnosno spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilima, a nekolicina ih je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva s ciljem zaštite života i imovine građana“, navode iz PU.

Dodaju kako unatoč zapriječenim većim novčanim kaznama i posljedicama prekršajnih odluka, pojedinci se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda.

„Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će dana 19./20. rujna 2020. godine na području Uprave provoditi pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu i poduzimati represivne aktivnosti prema sudionicima u prometu s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu“, najavili su iz PU.