Izgrađeno natkriveno boćalište na ŠRC Lijeva bara

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Na Športsko rekreacijskom centru Lijeva bara završena je izgradnja natkrivenog boćališta tako da je od sada grad bogatiji za potpuno novi sadržaj sportske namjene koji udovoljava svim standardima održavanja državnih natjecanja u boćanju. Izgradnja je provedena u suradnji s Hrvatskim boćarskom savezom i lokalnim boćarskim klubom Mitnica, s ciljem da novoizgrađeni teren zadovoljava propisane standarde HBS-a.

Radovi su obuhvaćali izgradnju čelične nadstrešnice koja se sastoji od nosive čelične konstrukcije i čeličnog dvostrešnog krova koji je pokriven krovnim termoizolacijskim panelima. Pročelje nadstrešnice opremljeno je ROLO tendama na elektromotorni pogon. Nadstrešnica je izgrađena iznad postojećeg asfaltiranog platoa koji je uređen kao boćalište u svrhu zaštite terena za boćanje od oborina, a sastoji se od 4 polja za igru te svih elemenata i opreme koji su potrebni za održavanje utakmica hrvatskih boćarskih liga i državnih natjecanja.

Investitor ovog projekta vrijednog gotovo 2,5 milijuna kuna je Grad Vukovar uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od ‪700.000 kuna, dok je izvođač radova tvrtka Vodotoranj d.o.o. iz Vukovara.