Vatreni održali otvoreni trening u Bogdanovcima

Foto: Ivan Matić

BOGDANOVCI, Dan prije prijateljske nogometne utakmice sa Senegalom reprezentacija Hrvatske održala je otvoreni trening na stadionu Ivan Barun u Bogdanovcima. Na tribinama stadiona NK Croatie, koja nastupa u 2. ŽNL NS Vukovar, okupilo se oko 2.000 gledatelja iz sela ali i okolnih gradova. Bila je ovo prilika da svi oni na djelu, u laganom treningu, vide Modrića, Rakitića, Lovrena, Mandžukića i ostale vatrene. Kako to i priliči domaćini su gostima uručili i razne darove. Tako su izborniku Zlatku Daliću uručene ručno izrađene drvene livanjske gusle dok je Luka Modrić dobio na dar ručno izrađenu drvenu bukaru s njegovim imenom. Bilo je to kao poklona i slavonskih kulena, meda, vina… Brojni posjetitelji fotografirali su se sa vatrenima.

„Presretni smo što smo mogli ugostiti hrvatsku reprezentaciju na našem stadionu. Ovo će nam svima zauvijek ostati u sjećanju. Sve smo dogovorili zimus, u Varaždinu, na utakmici Varteksa i Vukovara 1991. Ovo je samo rezultat toga dogovora“, rekao je predsjednik NK Croatie Vlado Prce.

Nakon održanog treninga u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je svečana večera HNS-a gdje su izabrani najbolji igrači. Najboljim hrvatskim nogometašem tako je izabran Luka Modrić, a onim do 21 godine starosti Lovro Majer iz Lokomotive. Iva Landeka najbolja je hrvatska nogometašica.Najboljim igračem HNL-a proglašen je Hilal Soudani, a vratarom Dominik Livaković. Matjaž Kek najbolji je trener, a Ivan Bebek sudac lige. Kao najbolji igrač druge lige izabran je Domagoj Drožđek iz Varaždina. Titula najbolje futsal igrača pripala je Dariju Marinoviću.