Uvredljive i prijeteće poruke upućene Antunu Goluboviću

Foto: Čitatelj

ĐURIĆI, Na nekoliko kuća u naselju Đurići u utorak, u večernjim satima, za sada nepoznata osoba ili više njih ispisali su grafite neprimjerenog sadržaja upućene na račun Antuna Golubovića koji je predsjednik Odbora za svinjogojstvo Hrvatske poljoprivredne komore. U tim porukama stoji da je Golubović izdajnik, da ga treba razapeti, a napravljena je i strelica s kojom se ukazuje u kojoj kući Golubović živi. U rasvjetljavanje slučaja uključila se i policija koja je izašla na teren, a uključila se i kriminalistička policija.

“Vidjet ćemo što će dalje biti jer ipak je oštećena nečija imovina, a radi se i o ružnim porukama. Kako god mislim da je ovo krajnje neprimjereno i da to kao čovjek i poljoprivrednik nisam zaslužio. Pri tome niti jednom nisam demantirao navode ili opovrgnuo zahtjeve prosvjednika”, rekao je Golubović kojemu su radi afričke svinjske kuge eutanazirane 93 svinje.

Dodaje i kako je za poruke saznao kada se vraćao sa sastanka u Zagrebu i kada su ga susjedi zvali i rekli kakve su grafite vidjeli u selu. Misli kako su grafiti ispisani u utorak, između 18 i 20 sati. Prema njegovim riječima njemu se zamjera što se on kao svinjogojac nije pridružio prosvjedima na prometnicama.

“Jedan od razloga tome i činjenica što su se svinjogojci, predvođeni svojim čelnicima na ulicama, poslije svega nekoliko minuta na sastanku u Zagrebu okrenuli se i napustili zgradu ministarstva. Da su ostali tamo pola sata, da su ih iz ministarstva “isprašili” i otjerali ja bih upalio svoj traktor i bio na prosvjedima. Međutim, na ovaj način ja bih ponizio sam sebe. Tu su samoproglašene seoske vođe iako nije bilo nikakve izborne skupštine i slično”, rekao je Golubović.

Podsjetio je i kako su se i ranijih dana na društvenim mrežama pojavljivale razne poruke na njegov račun koje je on ignorirao ne želeći dolijevati ulje na vatru. Želio je da situacija smiri i da se cijeli prosvjed što prije okonča na zadovoljstvo svih. Ukazao je i kako je on 17 puta putovao u Zagreb na razne sastanke i to sa svojim automobilom pri čemu mu nitko nije platio niti put niti cestarinu, a sada mu se šalju ovakve poruke.

Na upit novinara iz PU vukovarsko-srijemska kazali su samo kako su zaprimili dojavu o grafitu neprimjerenog sadržaja te da se povodom toga provodi kriminalističko istraživanje.