Vinkovački umirovljenici: Po prvi puta besplatni odlazak u Toplice Bizovac

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, S obzirom na veliki broj umirovljenika u Vinkovcima, oko 8.200, s prosječnom mirovinom 2.265 kn,  Odbor za umirovljenike i starije osobe Vinkovci u dogovoru sa gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem i umirovljeničkim udrugama iz Vinkovaca, ovo ljeto, po prvi puta, organizirao je besplatni odlazak umirovljenika i starijih osoba iz Vinkovaca  u Toplice Bizovac.

Nositelj organizacije projekta je Vinkovačka udruga umirovljenika (VUU) iz koje navode kako je projekat izazvao veliku zainteresiranost vinkovačkih umirovljenika te je u vrlo kratkom roku popunjeno osam autobusa odnosno prijavilo se oko 400 umirovljenika.

Prva grupa od 50 umirovljenika je otputovala u Bizovac 19., a druga 20. lipnja i tako svakoga utorka i srijede, do polovine srpnja.

“Sukladno ovogodišnjoj zainteresiranosti umirovljenika za odlazak u Toplice Bizovac,nastojat ćemo slijedeće godine osigurati veći broj autobusa kako bi  što veći broj umirovljenika  otišao u Bizovac”, kaže Marinko Lukenda, predsjednik Odbora za umirovljenike i starije osobe Grada Vinkovaca.