Nova 2 slučaja zaraze u Vinkovcima, ukupno u Županiji oboljele 34 osobe

Foto: bhrt.ba

VUKOVAR, Poslije dana bez ijednog slučaja zaraze županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio je kako u posljednja 24 sata imaju zabilježena 2 slučaja zaraze COVID-om 19 na području Vukovarsko – srijemske županije. Oba nova slučaja zaraze dolaze s područja Vinkovaca gdje je u županiji zabilježen i najveći broj oboljelih.

„Ukupno su u Vukovarsko – srijemskoj županiji do sada oboljele 34 osobe. U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, a sveukupno dosad na području županije testirano je 498 osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 476 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je četiri prijave o kršenju samoizolacije od kojih je 1 utvrđena kao osnovana. U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe i 2 vozača kamiona“, izvijestili su iz Stožera.

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci hospitalizirano je 5 osoba pozitivnih na COVID – 19 dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti. Na COVID-19 pozitivna su 4 liječnika, 2 medicinske sestre, 3 druga zdravstvena  i 1 nezdravstveni djelatnik. Ukupno su 3 liječnika, 8 medicinskih sestara i 2 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji.