Uvojena županijska Razvojna strategija – ispao kanal Dunav-Sava

Foto: vusz.hr

VUKOVAR, Većinom glasova vijećnici Županijske skupštine usvojili su Razvojnu strategiju Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine uz izuzeće iz Strategije dijela koji se odnosio na izgradnju kanala Dunav – Sava, čijoj se gradnji oštro protive vukovarske gradske vlasti.

“Veseli me što su na tragu vijećnika Gradskog vijeća Grada Vukovara, sličnu odluku donijeli i vijećnici u Županijskoj skupštini”, kazao je zamjenik župana Damir Barna rekavši kako ga ta odluka veseli i kao zamjenika župana, ali i kao Vukovarca.

S obzirom da je izgradnja kanala Dunav – Sava dio i Nacionalne razvojne strategije, slijedeći korak je izuzimanje kanala Dunava – Sava iz Nacionalne strategije, najavio je Barna koji kao i vukovarska gradska uprava, za razliku od župana Bože Galića, smatra kako kanal Dunav-Sava ne treba kopati te kako njegova gradnja ne bi doprinijela razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Na dnevnom redu Županijske skupštine našlo se osam točaka dnevnog reda među kojima i prijedlog prvog ovogodišnjeg rebalansa županijskog proračuna koji je povećan za 21,5 milijun kuna te sada iznosi 815,4 mlilijuna kuna.