Kontaktni centar Hrvatske pošte u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na katu pošte u središtu Vukovara s radom je započeo Kontaktni centar Hrvatske pošte koji zapošljava 35 radnika. Po riječima predsjednika Uprave Hrvatske pošte Ivana Čule od ukupnoga broja zaposlenih 25 su novi radnici dok su preostali već radili u sustavu Hrvatske pošte te su premješteni s drugih radnih mjesta. Najavio je kako će u centru uskoro početi raditi još 4 osobe.

„Hrvatske pošte su s ovim Kontaktnim centrom poduplali broj zaposlenih u Vukovaru gdje sada ukupno zapošljavamo 88 djelatnika.  Radnici Kontaktnog centra u Vukovaru pružaju korisničku podršku za uslugu hpekspres, brzojavne usluge i uslugu evotv“, rekao je Čulo.

Prostor Kontaktnog centra u Vukovaru opremljen je postojećom opremom koja je preseljena iz kontaktnih centara u Zagrebu i Splitu. Novi prostor uređen je kao otvoreni (tzv. openspace) kako bi se postiglo poboljšanje radnih procesa, suradnja i što bolja međusobna komunikacija. Čulo je posebno istakao kako Hrvatska pošta nigdje u Hrvatskoj ne ukida radna mjesta nego da se kontinuirano radi na otvaranju novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako je ovo primjer kako se velike državne tvrtke trebaju ponašati u vrijeme kada veliki broj mladih ljudi napušta Hrvatsku.

„Hrvatska je centralizirana država i na ovaj način možemo zadržati mlade ovdje. Sa ovim Kontaktnim centrom i zapošljavanjem zadržali smo barem jedan autobus njih u Hrvatskoj. Ovaj promjer trebaju slijediti i druge tvrtke posebno jer im to tehnologija omogućuje“, rekao je Penava.