Uvodi se cijepljenje po kućama i drive-in

Foto: Nacional.hr

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je danas kako će se pojačati mobilni timovi te da se svakome tko ne može doći na cijepljenje dođe doma. 

“Stimulirat ćemo i drive-in cijepljenje, pojačat ćemo i taj dio i stimulirati, da ljudi ne moraju izlaziti iz automobila. Razgovarat ćemo s kolegama na terenu da se omogući ili autobus ili kombi, da mobilni timovi dođu do pošte ili škole i da svi oni koji ne mogu do županijskih središta da se cijepe u svojim mjestima”, rekao je Capak.

Za one kronične bolesnike koji dolaze u bolnice bit će omogućeno cijepljenje u bolnicama, ovisno o kapacitetima, prenosi RTL. 

Capak je rekao da Hrvatska sigurno neće doseći 90 posto cijepljenog stanovništva, ali da su se nadali da će biti 70 do 80 posto. Također, ne zna se hoće li biti nove varijante. 

“Booster doza je najviše što možete napraviti za sebe. Dolazi i turistička sezona te bi niska procijepljenost mogla raditi probleme kod dolaska turista”, kazao je Capak odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva.