Utvrđeno jedno kršenje mjere samoizolacije, 37 osoba kršilo odluku o nenapuštanju mjesta prebivališta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 5. travnja do 22 sata 6. travnja, evidentirala jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili da postoji kršenje mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.  

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 5. travnja do 22 sata 6. travnja, na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 37 kršenja mjera iz spomenute Odluke. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

Policija je izvijestila i o provali u Ivankovu gdje u noći 5/6 travanj provaljeno u vikendicu u vlasništvu 57-godišnjaka iz Ivankova. Tom prilikom otuđena su 2 zvučnika. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

U Vinkovcima je, oko 5 travnja, na radnom stroju vlasništvo tvrtke „za građenje, održavanje, popravak i druge intervencije na cestama“ iz Slavonskog Broda, nasilno i nezakonito je otvoren spremnik za pogonsko gorivo, ali ništa nije otuđeno.

Policija je u oba slučaja podnijela kaznenu prijavu te intenzivno traga za počiniteljem/ima.