Uspješnu godinu PLK Adams potvrdio i na državnom prvenstvu

Foto: PLK Adams

Na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, održanom u Zagrebu, među 115 natjecatelja članovi Powerlifting kluba Adamas iz Vukovara ostvarili su odlične rezultate, a klub se potvrdio se kao jedan od vodećih klubova u ovome sportu u Hrvatskoj.

U powerliftingu, u pojedinačnim kategorijama, Tea Stojšić, Morana Grganić i Bernard Malnar su osvojili zlatnu medalju, dok je Ana Maslov osvojila brončanu medalju. Željko Đitko osvojio je četvrto mjesto u svojoj kategoriji.

Stojšić je srušila tri državna rekorda: u bench pressu (52.5 kg), mrtvom dizanju (116 kg) i  total ( 248.5 kg). Maslov je srušila državni rekord u čučnju (100 kg), isto kao i Malnar (202. 5 kg).

U bench pressu Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju u svojoj juniorskoj kategoriji, a u ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta zauzela je treće mjesto.

U natjecanju u disciplini push&pull Tea Stojšić i Zoran Lovrić su osvojili zlatne medalje. Tea je ukupna pobjednica natjecanja u push&pullu, a Zoran je zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku muškaraca.

U natjecanju u mrtvom dizanju Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju  u svojoj kategoriji i drugo mjesto ukupnom poretku žena svih dobnih uzrasta.

U ekipnom poretku klubova u 2016. godini PLK Adamas je zauzeo visoko četvrto mjesto u powerliftingu, peto u bench pressu, a treće u push&pullu i mrtvom dizanju. Sveukupno Adamasovci su na Prvenstvu Hrvatske osvojili sedam zlatnih medalja i brončanu, šest pehara (zlatni, srebrni i četiri brončana) te srušili pet  državna rekorda.