Uspjeh vukovarskih veslača na regati u Zagrebu

ZAGREB, VUKOVAR, Na 33. Međunarodnoj veslačkoj regati Croatia – open sudjelovali su i veslači iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar koji su ostvarili zapažene rezultate. Vukovarce je na regati predstavljalo troje veslača i to Marijana i Katarina Bataković te Mato Brandt.
Marijana Bataković je nastupala u samcu za juniorke A. U jakoj konkurenciji, gdje je bolop 27 posada, nije uspjela plasirati se u finalnu utrku.
Katarina Bataković je prvoga dana regate veslala u kombiniranoj posadi dvojca na pariće za kadetkinje A s veslačicom Sarom Kolaković (VK Croatia, Zagreb) gdje su osvojile zlatnu medalju. Drugoga dana regate Katarina je veslala samac za kadetkinje A gdje je osvojila srebrnu medalju. U toj utrci zlato joj je za malo izmaknulo pošto je pobjednica bila brža samo 1,5 sekundu.
Mato Brandt je u utrci dvojca bez kormilara veslao za seniore B zajedno s kolegom Danijelom Plišić (VK Jadran, Rijeka). Izborili su plasman u finalnu utrku gdje su zauzeli 5. mjesto. Drugog dana je Mato ne nastupio u konkurenciji četverca bez kormilara za seniore A gdje je osvojio brončanu medalju. Brže su bile posade iz Turske i Austrije. Za zlato su odlučivale nijanse pošto su sve tri ekipe u cilj došle u dužini čamca.
O uspjehu Vukovaraca govori i to da je na regati sudjelovalo preko 800 veslača iz 9 zemalja. Iz HVK Vukovar najavljuju i kako će 7. svibnja u Vukovaru biti održana XIII. regata Sv. Filipa i Jakova, a koja će ujedno biti i regata Veslačkog kupa Miljenko Finderle.
IVAN MATIĆ