Uskrsnice i poklon paketi za Vukovarce u potrebi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar i ove godine će, povodom Uskrsa, darivati građane Vukovara u potrebi. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Ivan Penava kazao kako će korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dobiti jednokratnu novčanu naknadu – uskrsnicu u iznosu od 250 kn po korisniku -samac/obitelj. Kako je rečeno za 237 korisnika iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 59.250 kuna. Isto tako
Za korisnike Pučke kuhinje osigurano je 90 prigodnih poklon paketa u vrijednosti do 180 kuna po paketu za što je iz proračunskih sredstava Grada Vukovara izdvojeno 16.200 kn.

„Kako bi nadolazeće blagdane proveli što ljepše i ugodnije željeli smo naše sugrađane u potrebi upoznati s pomoći na koju mogu računati od Grada Vukovara“, rekao je Penava.

Korisnici će svoje uskrsnice, uz predočenje osobne iskaznice, moči podignuti u poslovnicama Fine od  15. travnja do 31.svibnja. Poklon paketi dijelit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 15. do 19. travnja.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako Grad Vukovar za socijalne i demografske mjere godišnje izdvaja 14-15 milijuna kuna kao i da pomažu svim sugrađanima počevši od onih najmlađih do najstarijih.

„Imamo jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, sufinanciranje troškova stanovanja za obitelji s troje i više djece, sufinanciranje prijevoza učenicima, kupujemo bilježnice, knjige i preobuku za osnovnoškolce, stipendiramo učenike deficitarnih zanimanja, studente, financiramo odlazak na bazene našim najstarijim sugrađanima i plaćamo im gradski prijevoz. Kroz ove razne mjere, a više ih je demografskih, nastojimo pomoći svim slojevima našega društva“, naglasio je Pavliček.