Organiziran Uskrsni doručak s tradicionalnim slavonskim proizvodima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija i županijska tvrtka Agro – klaster i ove godine organizirali su za novinare uskrsni doručak na kojemu su bili posluženi proizvodi iz OPG-ova s područja županije. Tako su se između ostaloga na stolu našli proizvodi poput kulena, kobasice, slanine, jaja, sira, vrhnja, mladog luka, sokova, vina… Svima im je zajedničko to što se redom radi odomaćim proizvodima proizvedenim na području Vukovarsko-srijemske županije.  

„U godinu dana postojanja Agro-klastera učinili smo krupne korake na okupljanju proizvođača i njihovim umrežavanjem s trgovcima i tvrtkama tako da tradicionalni slavonski proizvodi lakše nalaze put do stolova u hotelima na Jadranskome moru. Mi u pravom smislu riječi radimo na povezivanju zelene i plave Hrvatske“, rekao je direktor Agro klastera Zdenko Podolar.

Najavio je i brojne projekte koji su u tijeku, a koji bi trebali rezultirati većom proizvodnjom, povećavanjem zapošljavanja kao i lakšoj i bržoj prodaji. Kazao je i kako sa Agro-klasterom trenutno surađuje oko 150-OPG-ova koji proizvode oko 160 artikala.  

Župan Božo Galić rekao je da je ovo svojevrsna podrška poljoprivrednim proizvođačima u otkupu i plasmanu njihovih proizvoda.