Predsjedništvo SDP-a raspustilo vukovarsku organizaciju, Sabo najavio borbu kako bi se ispoštovala volja članstva

Foto: Ivan Matić

ZAGREB/VUKOVAR, Predsjedništvo SDP-a donijelo je večeras odluku o raspuštanju gradske organizacije u Vukovaru uz obrazloženje kako je Predsjedništvo prije dva tjedna donijelo odluku i tražilo od gradske organizacije u Vukovaru da Željko Sabo ne bude kandidat SDP-a za vukovarskog gradonačelnika na lokalnim izborima.

“To nismo tražili bez razloga, to smo tražili zbog činjenice da se radi o osobi protiv koje se vodi kazneni postupak za kaznena djela. Gradska organizacija SDP-a u Vukovaru tu preporuku nije poštovala. Predsjedništvo je danas donijelo, za nas jedinu moguću odluku, a to je odluka o raspuštanju tijela gradske organizacije SDP-a u Vukovaru”, pojasnio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Željko Sabo, čiju je kandidaturu za gradonačelnika vukovarski Gradski odbor SDP na sjednici održanoj jučer ipak podržao, izjavio je je kako je iznenađen odlukom Predsjedništva te namjerava iskoristiti sve mogućnosti koje mu stranački Statut daje kako bi se izborio da se poštuje volja članstva.

“Mislio sam da će prihvatiti volju članstva. Ali, što je tu je. Razmislit ćemo koje korake poduzeti, ali u svakom slučaju žalit ćemo se i tražiti da se poštuje volja članova vukovarske organizacije”, kazao je Sabo.

Novoizabrana povjerenica SDP-a za gradsku organizaciju u Vukovaru Biljana Gaća za Hinu je izjavila kako joj je prvi cilj vratiti u stranku sve one Vukovarce koji su otišli iz SDP-a, a time i povjerenje koje je SDP izgubio.

“Želimo pokazati da SDP u Vukovaru nije samo jedan čovjek. Želimo i dalje raditi u interesu grada i građana Vukovara”, kazala je Gaća.

Pored vukovarske, raspuštena je i zagrebačka gradska organizacija SDP-a.