Bogat program za Noć muzeja, besplatan ulaz u vukovarski vodotoranj i razgledanje postava

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Unatoč epidemiji korona virusa i ove godine biti će održana Noć muzeja koja se održava u petak, 29. siječnja. S obzirom na epidemiološke mjere ovogodišnja Noć muzeja posjetiteljima će ponuditi obilje digitalnih sadržaja. Biti će to svojevrsna digitalna šetnja muzejima.

Pripremljeni su najrazličitiji programi pa je tako Muzej vučedolske kulture u Vukovaru pripremio web stranice, društvene mreže i Youtube kanal putem kojeg će biti moguće pratiti program uz virtualnu šetnju stalnim muzejskim postavom, sudjelovati u nagradnoj igri kroz interaktivni kviz, pročitati muzejski online magazin Adorant i razgledati izložbu „Putokazi ispod Oriona“.

I Gradski muzej Vukovar pripremio je raznovrstan program u okviru kojega će i klizalište biti otvoreno sve do 22 sata. Pripremljene su i izložbe fotografija „Gradski muzej Vukovar u obnovi kulturnog života u Vukovaru – povratak i obnova nakon katastrofalnog razaranja u Domovinskom ratu 1991.“ kao i izložba „Fotosinteza retrospektivna izložba Zvonimira Tanockog“ i video prezentacija katastrofalne poplave u Posavini 2014. godine i razornog potresa u Banovini 2020.-2021. godine. U perivoju Dvorca Eltz održat će se i video i PP prezentacije.

U Noći muzeja svoja vrata posjetiteljima će otvoriti i Vukovarski vodotoranj. Ulaz, razgledanje postava i pogled s vrha vodotornja će u petak za sve posjetitelje biti besplatan ze je ovo prilika za sve, koji do sada nisu razgledali vodotoranj iz raznih razloga, da to ovom prilikom i naprave.