Održan 11. vukovarski HAMBURG maraton

Foto: AK Maraton

VUKOVAR, Prošlog vikenda je na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan dupli HAMBURG maraton što je bio do sada jedinstven događaj u Hrvatskoj. Naime, u subotu je na 10. jubilarnom maratonu nastupio do sada rekordan broj maratonaca koji su pristigli iz tri države. Postavljen je i novi rekord staze koji sada iznosi 3:13:13 sati, a postavio ga je Alen Imširović inače član AK Maraton Vukovar. Osim njega od domaćih trkača još su maraton istrčali Siniša Busić i Stjepan Čošić. Na subotnjem maratonu 2. i 3. mjesto osvojili su Vedran Jesenović i Silvia Šimunović članovi AK Sljeme iz Zagreba.

U subotu je još jedan član AK Maraton Vukovar bio je uspješan. Kristijan Anđelić je u jakoj konkurenciji na Đakovačkoj božićnoj utrci, dugoj 8 kilometara, osvojio 5. mjesto.

Odmah sutra dan, u nedjelju 19. prosinca, na programu je bio 11. HAMBURG maraton na kojem je pobijedio Željko Zeljković, član AK Panonija iz Pančeva. Njemu je to druga pobjeda na HAMBURG maratonima u Vukovaru. Na nedjeljnom maratonu 2. mjesto osvojio je Dinko Puce iz Vinkovaca dok je 3. mjesto osvojio Stjepan Čošić iz Vukovara koji jedini ima istrčanih svih 11 HAMBURG maratona u Vukovaru.

Ćošiću je ovo bio 30. istrčani maraton ili ultra maraton ove godine što je novi rekord Hrvatske. Stari je iznosio 18, a držao ga je maratonac iz Koprivnice Juraj Evačić iz 2018. godine. U subotu je jos jedan član AK Maraton Vukovar bio je uspjesan. Kristijan Anđelić je u jakoj konkurenciji na Đakovačkoj božićnoj utrci dugoj 8 km osvojio 5. mjesto.