Pronađena osoba koja se sumnjiči da je izazvala požar kod Starih Mikanovaca

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako je u PP Vinkovci, s ispostavom Markušica, provedeno kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Vođinaca kojim je utvrđena sumnja kako je 18. ožujka 2019. godine izazvao požar u šumskom predjelu „Muški otok“ kod Starih Mikanovaca. U požaru je izgorjelo 1,8 ha mlade hrastove šume, a materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. 58-godišnjak je uhićen i, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Policija je izviejstila i kako su obavljenom pretragom doma i drugih prostorija 64-godišnjakinje u Rokovcima pronašli oko 56 kg sitno rezanog duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Pretraga je obavljena temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, 12. travnja. 64-godišnjakinja je uhićena i predana u pritvorsku jedinicu policije, uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Bogdanovci).