Uskoro započinju radovi na obnovi Državne ceste D2 od Sotina do Opatovca poznate i kao “cesta 50 nijansi sive”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema najavama predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića uskoro bi trebali započeti radovi na obnovi dionice državne ceste D2 od Sotina do Opatovca. Radi se o dionici dužine oko 5 kilometara u čije uređivanje i obnovu će biti utrošeno oko 20 milijuna kuna. Ta dionica poznata je vozačima i po serpentinama koje utječu na preglednost i sigurnost, a prošle godine je hrvatskoj javnosti postala poznata i kao „cesta 50 nijansi sive“ radi brojnih zakrpa.

„Obnova ceste D2 je već započela pa smo u sklopu nje prošle godine presvukli asfalt na dionici od Mohova do Šarengrada. Obnovu ćemo raditi u fazama, a sada je na redu dionica od Sotina do Opatovca. U okviru radova malo ćemo „ispeglati“ postojeće serpentine, proširiti kolnik, riješiti pitanje odvodnje i slično“, najavio je Škorić.

Trenutno je u tijeku izrada elaborata o privremenoj regulaciji prometa poslije čega kreću i radovi. Promet će se tijekom radova odvijati usporeno i u jednoj traci, a kada budu došli na red završni radovi ta dionica će biti zatvorena za promet. Planirani radovi odvijati će se devet mjeseci.

Škorić je rekao i kako je vukovarska obilaznica, za koju su nedavno oglasili se da nemaju potreban novac, jedan od prioriteta na istoku Hrvatske. Prema njegovim riječima vukovarska obilaznica i cesta Vukovar – Nuštar su ceste u čiju izgradnju će biti uloženo oko 500-600 milijuna kuna. Upravo radi toga plan je da se potrebna sredstva osiguraju iz EU fondova. Ipak, Škorić nije dao nikakve naznake kada bi mogli krenuti radovi na izgradnji vukovarske obilaznice niti kada bi ona mogla biti završena.