Uručene nagrade učiteljima/mentorima za za postignute rezultate na sportskim natjecanjima

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić dodijelio je danas, u Velikoj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima, nagrade učiteljima/mentorima za postignute rezultate na sportskim natjecanjima učenika osnovnih i srednjih škola Vukovarsko – srijemske županije u školskoj godini 2021./2022.

“Školski sport je općenito nešto što treba poticati u društvu, jer sama filozofija spota i njegov razvoj počiva na osnovama koje djeca steknu u školi. Prvi sportski uspjesi se događaju baš u tom školskom uzrastu, pa stoga osim nagrade učenicima, priznanje treba odati i njihovim mentorima. Oni su ti koji od učenika, malih sportaša, stvaraju buduće prave sportaše”, rekao je Dekanić.

Ove je godine nagradu za svoj rad dobilo 24 učitelja/mentora, a ukupan dodijeljeni iznos je 25 tisuća kuna. Oko 3.000 djece je sudjelovalo na sportskim natjecanjima u protekloj školskoj godine.

“Za slijedeći godinu predviđamo 30 tisuća kuna, pa stoga očekujemo i više truda, i bolje uspjehe kao i veći broj nagrađenih učenika, a samim time i mentora/učitelja”, poručio je Dekanić.