Priključni kabl ukrasnih lampica uzrokovao požar u Račinovcima

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Vlasnik tsarskog objekta iz Vukovara u utorak je prijavio kako je 31. prosinca 2019. Godine, u popodnevnim satima, izvršena provala u radne strojeve koji su se nalazili na odlagalištu pijeska u Vukovaru, Priljevo.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je iz tri teretna vozila za prijevoz pijeska vukovarskih registracijskih oznaka otuđeno ukupno oko 460 litara pogonskog goriva i tri akumulatora. Zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, navode iz PU Vukovarsko – srijemske.

Iz policije javljaju i kako je također jučer, u utorak, u obiteljskoj kući 34-godišnjaka u Račinovcima izbio je požar.

„Požar su u 10,50 sati ugasili vatrogasci DVD Račinovci, Đurići i Drenovci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požarom zahvaćeno više prostorija obiteljske kuće, a pričinjena materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Do požara je došlo uslijed neispravnosti na priključnom kablu ukrasnih lampica“, stoji u priopoćenju PU.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Jarmina).