Uoči sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca, prosvjedovali roditelji, protivnici cijepljena i testiranja djece na koronavirus

Foto: Đuro Karalić

Desetak roditelj s djecom osnovnoškolskog uzrasta, protivnika cijepljenja i testiranja djece na covid, prosvjedovalo je danas ispred Gradskog kazališta Joze Ivakića uoči sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca koja je u srijedu održana u kazalištu.

“Ne osjećamo se sigurno. Imamo slučajeva gdje su osobe nakon cijepljenja umrle. Cjepiva protiv koronavirusa su eksperimentarna i nema dokaza da su neškodljiva”, kazao je Branimir Puškarić. Okupljeni roditelji iznijeli su svoje stavove gradonačelniku Ivanu Bosančiću po dolasku na sjednicu Gradskog vijeća zatraživši njegovu intervenciju i pomoć. Kako su mu kazali, njihova djeca su ugrožena, mnoga su već zatražila i psihološku pomoć, a posebice ih pogađa što bez covid potvrde ne mogu nazočiti roditeljskim sastancima u školama.

“Ja sam ekonomist, nisam medicinske struke i ne volim govoriti o stvarima koje baš dovoljno ne razumijem. Ja svojoj djeci želim najbolje kao i vi. Kroz svo ovo vrijeme nisam nikada želio nikoga prisiliti na bilo šta, niti mu reći što da radi. Kao gradonačelnik moram misliti na sve građane”, kazao je Bosančić rekavši i da kao gradonačelnik nema ovlasti za poduzimanje bilo kakvih koraka koje su u nadležnosti županijskih i državnog stožera civilne zaštite.