Umjesto Vedrana Čuljka, novi predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća HDZ-ov politički veteran Mladen Karlić

Foto: Đuro Karalić

Umjesto Vedrana Čuljka, novi predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca je Mladen Karlić, odlučila je vladajuća večina na sjednici Gradskog vijeća održanog danas u Gradskom kazalištu Joze Ivakića. Karlić je na položaj predsjednika Gradskog vijeća izabran nakon što je dosadašnji predsjednik toga zakonodavnog tijela, Vedran Čuljak, nedavno podnio ostavku iz poslovnih i privatnih razloga. Kako je Čuljak podnio ostavku i na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću, za novog vijećnika iz redova HDZ-a prisegnuo je Ivan Kubiček.

Imenovanje Mladena Karlića nije prošlo bez reakcija iz redova oporbe. Tako je tim imenovanjem zatečen ostao SDP-ovac Damir Rimac, pored Karlića, također jedan od političkih veterana u Vinkovcima, kojemu je zasmetalo što je od svih HDZ-ovaca izabran baš Karlić.

“Mogli ste predložiti bilo koga, a vi ste predložili čovjeka koji dok je bio gradonačelnik za Vinkovce nije napravio ništa. Niste odabrali boljeg od Vedrana Čuljka nego lošijeg. A niste mogli izabrati možda neku ženu iz svojih redova?”, zapitao je Rimac dok je vijećnik Živog zida Goran Kajkić, ustvrdivši kako on nije iznenađen jer je “to politika HDZ-a koju viđamo već dvadeset godina”, optužio HDZ-ovce da su prevarili vlastite birače jer su im u kampanji obećavali jedan novi HDZ. 

“Najavljivali ste u kampanji kako će to biti neki novi HDZ. A ovo je sve samo ne to. To su stari kadrovi koji se samo izmjenjuju na pozicijama”, poručio je vladajućima Kajkić. Vijećnik Domovinskog pokreta Josip Krpan, Karliću je prigovorio što dok je bio gradonačelnik, pa i saborski zastupnik “nije u Vinkovce donio niti jedan projekt”, a i u Saboru uglavnom šuti i ne javlja se za riječ.

Braneći prijedlog da se Mladena Karlića imenuje novim predsjednikom Vijeća, gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je upravo dosadašnje političko iskustvo Mladena Karlića presudilo da ga Gradski odbor HDZ-a predloži na ovaj položaj. Poručio je i kako HDZ nosi odgovornost za razvoj Vinkovaca već 30 godina, a koliko Vinkovčani vjeruju HDZ-u pokazuju rezultati svih dosadašnjih izbora na kojima je HDZ uvijek pobjeđivao. “Kada ovako govorite, govorite protiv 60 posto građana Vinkovaca”, poručio je oporbenjacima Bosančić.

Zahvalivši se nakon izbora na povjerenju, Mladen Karlić uzvratio je na prozivke iz oporbe riječima kako je gradonačelnik Vinkovaca bio punih 20 godina te da nije valjao, kako oni tvrde, ne bi ga valjda niti građani birali toliko puta.

Foto: Đuro Karalić