Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem u radnoj posjeti Ljubuškom, Širokom Brijegu i Mostaru

Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko -srijemske županije, u sastavu župan Damir Dekanić, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje VUSZ Mario Naglić, te delegacija Grada Vinkovaca tijekom nedjelje, ponedjeljka i utorka posjetili su Ljubuški, Široki Brijeg i Mostar, izvijestili su danas iz Palače Srijem navodeći kako je u okviru posjeta održan radni sastanak sa novoizabranim gradonačelnikom grada Ljubuškog, Vedranom Markotićem, koji je župana Dekanića upoznao sa svojim radom i aktualnim dnevno -političkim događanjima u Gradu.

U sklopu posjeta  delegacija Vukovarsko -srijemske županije, uz brojna izaslanstva župana, gradonačelnika i ministarstava iz BiH, nazočila je i svečanoj skupštini povodom Dana grada Ljubuškog.  Značajno je napomenuti kako je grad Ljubuški jedan od najbrže rastućih gradova u Zapadno -Hercegovačkoj županiji, te da su uspostavljeni brojni kontakti sa političkim dužnosnicima i gospodarstvenicima s toga područja. Nakon Ljubuškog, delegacija je posjetila i grad Široki Brijeg gdje je župan Dekanić održao radne sastanke sa gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, te županom Zapadno -hercegovačke županije Zdenkom Ćosićem. Na sastancima, na kojima je nazočila i vinkovačka delegacija,  dogovoreno je jačanje međužupanijske suradnje kao i daljnji napredak suradnje sa gradom Vinkovcima, navodi se u priopćenju županijskih vlasti te dodaje kako je trećeg dana posjeta županijsko izaslalnstvo posjetilo grad Mostar, gdje se župan Dekanić, na radnom sastanku, susreo sa predsjednikom HDZ-a BiH i  predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH Draganom Ćovićem. 

Foto: VSŽ

Istoga dana,  Dekanić se susreo i sa gradonačelnikom Mostara, Mariom Kordićem te županom Hercegovačko -neretvanskim Nevenkom Hercegom. Na sastanku su razmijenili mišljenja na temu nedavno provedenih izbora u tom gradu, kao i o aktualnim problemima kako grada Mostara tako i Hercegovačko -neretvanske županije. Posebna tema sastanka bila je i činjenica da se sve veći broj studenata iz cijele Hrvatske, a posebice iz naše županije, odlučuje studirati na mostarskom Sveučilištu.  Prije povratka u Republiku Hrvatsku župan Dekanić sa suradnicima posjetio je Franjevačku crkvu i Studentski dom „Dompes“, u Mostaru gdje ih je domaćin fra. Iko Skoko upoznao s tijekom obnove crkve, te radom Doma koji prima studente iz svih krajeva BiH, ali i Hrvatske. 

S obzirom da tijekom posjeta nije bilo medija župan Dekanić svoje je impresije podijelio nakon povratka u Hrvatsku.  Istaknuo je kako je ovom posjetom Hercegovini krenula „široka akcija“ Vukovarsko -srijemske županije u pronalaženju gospodarskih partnera u okruženju što se pogotovo odnosi na područja gdje živi hrvatski narod. 

„Zahvaljujem se svim našim domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu i emociji koju su pokazali prema našoj županiji i njenim žiteljima. Ovaj je posjet pokazao kako dijelimo mnoge zajedničke probleme, a razmjena iskustava o tome kako ih riješiti je od neprocjenjive važnosti „ poručio je Dekanić. Naglasio je i kako je ovaj posjet potvrdio nastavak  dosadašnje uspješne suradnje na kulturnom. sportskom i nadasve prijateljskom planu, ali i prebacio težište buduće suradnje na gospodarske teme, stoji u priopćenju.