Umjesto odlagališta, zelena oaza

VINKOVCI, Sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i EU Kohezijskog fonda, u Vinkovcima će se do kraja godine u potpunosti sanirati nekadašnje odlagalište otpada Papuk pokraj Centra za rehabilitaciju Mala Terezija čime će, do kraja godine, Vinkovčani dobiti novu zelenu oazu u gradu za odmor i rekreaciju.

“Ovim projektom bit će sanirana i ozelenjena cijela površina bivšeg odlagališta otpada Papuk na način da će biti zasađen travnjak, grmlje i drveće, izgrađena šetnica te postavljena potrebna komunalna oprema kao što su klupe i koševi za otpad”, pojasnio je na konferenciji za novinare vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Karlić je podsjetio kako je riječ o površini veličine 122.909 četvornih metara na koju je do Domovinskog rata odlagan komunalni otpad. Procjenjuje kako se na tom nekadašnjem odlagalištu nalazi oko 380.000 prostornih metara otpada koji je dubok na mjestima od 2,5 do pet metara.

Vrijednost projekta je 47 milijuna kuna i građane Vinkovaca neće koštati niti kune, poručio je vinkovački garadonačelnik najavivši kako svi radovi moraju biti gotovi do kraja ove godine.

PRESS 032