Prvog dana nove školske godine učenici u novosagrađenom dijelu mirkovačke osnovne škole Nikole Tesle

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Novu školsku godinu po lijepome će pamtiti prvašići Osnovne škole Nikole Tesle u Mirkovcima koji su prvi dan školovanja započeli u novosagrađenom dijelu mirkovačke osnovne škole, koji se prostire na više od 3.000 četvornih metara korisnog prostora.

Tijekom prigodnog programa kojemu su nazočili i gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, zamjenica ravnateljice škole Martina Saulić zahvalila je Gradu Vinkovcima koji je bio glavni investitor radova, izrazivši nadu kako će se nakon što završe radovi na obnovi starog dijela škole, koji su započeli, stvoriti uvjeti za jednosmjenski rad.

Foto: Đuro Karalić

Novoizgrađeni prostor koristit će 190 učenika u 16 razrednih odjeljenja. U novoj zgradi nalazi se 9 učionica s kabinetima namijenjenim za predmetnu nastavu. Sve učionice opremljene su projektorom i računalom, te se u 6 učionica nalazi pametna ploča.

“Krenuli smo u obnovi i starog dijela škole i kada ti radovi budu gotovi bit će to vrlo lijepa i funkcionala škola. Hvala svima na strpljenju dok su se izvodili radovi, ali mislim da se strpljivost isplatila”, kazao je Bosančić.

Podsjetio je kako je Grad učenicima od drugog do osmog razreda osnovne škole podijelio vaučere u iznosu od 500 kuna, a učenicima prvog razred osnovne i prvog razreda srednje škole gradske vlasti pomaže novčanim iznosom od tisuću kuna po učeniku.