Ulicama Vinkovaca uz pjesmu i ples prošlo oko 3.000 mališana

VINKOVCI, Ulicama i trgovima Vinkovaca u nedjelju je u sklopu 51. Vinkovačkih jeseni prošlo gotovo 3.000 najmlađih čuvara hrvatske folklorne tradicije iz 59 KUD-ova i foklornih skupina, sudionika Dječjih Vinkovačkih jeseni.

Riječ je o jednoj od temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni utemeljenih 1966. godine dok se Dječje Vinkovačke jeseni održavaju od 1970. godine i tradicionalno su jedna od najposjećenijih priredbi te tradicijske manifestacije. I ove godine, duž gradskh ulica, okupio se velik broj posjetitelja koji su došli uživati u folklornom umjeću najmlađih sudionika vinkovačke jesenske manifestacije.

Prolazeći ulicama, od gradske tržnice do velikog šatora na Trgu Vinkovčakih jeseni, djeca su plesala i pjevala praćena pljeskom.

U folklornom programu Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, koja će se održati nakon mimohoda, nastupit će mali folkloraši iz Gorjana, Glogovca, Biškupca, Novske, Generalskog Stola, Gornjih Andrijevaca, Martijanca, Strizivojne, Odre, Velike Trnovitice, Ogulina i kao gosti folkloraši iz ansambla Piatkowioki iz Poljske.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Press 032 Đuro Karalić