Penava pozvao Most na formiranje predizborne koalicije

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava pozvao je danas čelnike Mosta na formiranje predizborne koalicije, odnosno takozvanog trećeg bloka i zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

“Pozivam Most da maksimalno suzbijemo svoje taštine, ega i u interesu politika koje zastupamo uđemo u razgovore i oformimo koaliciju. Apeliram , molim, zahtijevam da se još jednom razmisli i presječe, da se u konačnici shvati što je interes naroda, što je interes države, a što su puke političke floskule koje služe od danas do sutra, jer ukoliko propustimo šansu, a stvarno imamo veliku šansu na predstojećim izborima, bojim se da će posljedice za Hrvatsku biti dalekosežne”, rekao je Penava.

Dodao je kako Domovinski pokret s Mostom dijeli sličan svjetonazor i stajališta o obitelji, vjeri, suverenoj nacionalnoj državi, rodnoj ideologiji, poljoprivredi, zaštiti granica, a kontra globalističkih programa i agendi. Mišljenja je kako bi takva koalicija bila neizbježan faktor formiranja bilo kakve buduće hrvatske vlade.

Na upit o međusobnim “teškim riječima” između DP-a i Mosta Penava kaže da su one zanemarive i “dječja igra” naspram teškim riječima izrečenim prema HDZ-u i ljevici.

“Domovinski pokret je otvoren za suradnju i s drugim strankama osim sa SDSS-om i Možemo!. Svi drugi su ravnopravni, sa svima drugima razgovaramo, nitko nema bjanko ulaznicu kod nas, svjetonazorski bliske stranke su nam primarne no nitko nije dobio odbijenicu”, rekao je Penava.

Istoga dana Penavi je u ime Mosta odgovorio saborski zastupnik te stranke Nino Raspudić koji je poziv DP-a nazvao političkim spinom.

“Most ima predsjedništvo koje će donijeti odluku međutim jasno je da je to samo jedan politički spin. Vidjeli smo mi njihove razne ruke suradnje, vidjeli smo lažnu kaznenu prijavu protiv mene laganjem o dokumentu da sam se izjasnio kao član Mosta dok nisam bio član Mosta, oni su očito u slobodnom padu i sada očajnički žele slati nekakve signale da oni tobože ujedinjuju i pružaju ruku”, rekao je Raspudić.