Ulaganja u sportsku infrastrukturu grada Vukovara

Foto:m.portalanalitika.me

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s članom uprave tvrtke Osijek-Koteks d.o.o. Markom Tadićem potpisao je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji atletske staze s popratnim sadržajima, izvjestili su iz Grada Vukovara dodajući kako vrijednost ugovora iznosi 2.495.784,57 kn (bez PDV-a) odnosno 3.119.730,71 kn (s PDV om).

Kako se navodi, u planu je u sklopu nogometnog kompleksa na adresi 204. vukovarske brigade 56 u Vukovaru rekonstruirati postojeću atletsku stazu u sklopu koje će se nalaziti i dva pjeskolova za skok u dalj, zaletište za skok u vis/motka, kao i zaletišta za bacanje koplja, kugle i diska i stipl – vodena prepreka. Nakon završetka radova grad Vukovar dobit će atletski stadion koji će zadovoljavati norme za održavanje atletskih natjecanja po svjetskim standardima, ističu iz gradske uprave.

„Ako se na novoj atletskoj stazi pokaže nova vukovarska atletska zvijezda time će naše zadovoljstvo biti veće,” poručio je gradonačelnik Ivan Penava.

Partner Gradu Vukovaru na ovom projektu je Hrvatski atletski savez koji sufinancira izradu projektne dokumentacije kao i postavljanjem završnog sloja atletske staze i nabavu opreme za borilišta.

Također, partner Gradu Vukovaru je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava sredstva za provedbu Ugovora.

„Planirana su sredstva, od 3,5 milijuna kuna, određena još 17. studenog prošle godine, no Grad Vukovar morao je provesti opsežan i precizan posao javne nabave. U ulozi odgovorne osobe Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, ali i osobno, borac sam za mlade i pozitivnu, otvorenu, suvremenu i europsku viziju grada Vukovara,” istaknula je Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Nakon provedbe navedenog projekta u planu je urediti i ostali nogometno-atletski kompleks koji obuhvaća izgradnju klupskih svlačionica i prostorija, izgradnju tribina, izgradnju ograde oko cjelokupnog kompleksa, izgradnju parkirališta, pješačkih staza, javne rasvjete i krajobraznog uređenja za što su osigurana sredstva u Intervencijskom planu grada Vukovara u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna.