Uhićeni policajac i još dvije osobe radi zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprave te davanje i primanje mita

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe (35., 47. i 51. Godina) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprave te davanje i primanje mita.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijekom 2023. godine, u više navrata, za novčanu naknadu, neovlašteno otisnuo granične pečate u putnu ispravu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a čiju putnu ispravu mu je donosio 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Osumnjičenici su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je USKOK-u“, navode iz PU.

Dodaju i kako je policijski službenik 10. veljače 2024. godine, rješenjem načelnika Policijske uprave, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.