HDZ odgovorio na tvrdnje iz DP-a

Foto: hdz.hr

VUKOVAR, Poslije tvrdnji zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Maria Radića o tome kako DP vodi grad na svojoj Facebook stranici oglasio se i vukovarski HDZ čiji status prenosimo u cijelosti:  

“Nakon što, slijepo slušajući ideološkog mentora Zorana “Lex Perkovića” Milanovića, nisu dali podršku Ukrajini u hrvatskom Saboru nakon agresije Rusije na Ukrajinu, i danas uživaju u poljupcima Milanovića, istoga onoga kojeg Vukovarci, Slavonci i žitelji naše županije jako dobro pamte po “dobrome”.

-Zamislite da nema stotine milijuna eura koje se ulažu državnim sredstvima, preko Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, resornih ministarstava, EU fondova… Danas ne bi imali gradsko Plivalište, Gradsku tržnicu, Radnički dom, Državni arhiv, uređenu obalu Dunava, grad za studente, obnovljenu željezničku prugu, projekt Vučedol…

-Samo kroz programe pomoći i poticanje poduzetnicima zahvaljujući Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara isplaćeno je preko 5.277.217,91 eura

-Mjerama aktivne politike zapošljavanja, usavršavanja, samozapošljavanja i obrazovanja uloženo je preko 1.772.980 eura u protekloj godini za područje grada Vukovara, a s 507.436,00 eura potpomognuto je otvaranje 53 NOVA obrta u gradu Vukovaru u 2023. Godini

-Zahvaljujući upravo tim mjerama proaktivne politike Vlade RH i ministarstava, u proteklih 10 godina u Vukovaru je otvoreno 516 subjekata – obrta i tvrtki.

-Ovo je samo mali dio onoga što se čini da svi građani grada Vukovara žive bolje i kvalitetnije, a što Penava i Domovinski pokret bezuspješno pokušavaju prikriti ili lažno priskrbiti sebi sve zasluge.. Teško im je spomenuti upravo one koji osiguravaju ogromna državna sredstva za razvoj grada Vukovara – Vladu RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, niz resornih ministarstava, javnih poduzeća i državnih tvrtki. Istina im ne odgovara, a upravo istina je ta koju zaslužuju Vukovarci!

-Vukovar bez kapitalnih projekata, bez razvoja, izoliran, “miran” grad po mjeri šačice pojedinaca – to bi bio Vukovar političke ljubavi Sabo – Penava – Milanović bez Vlade RH i HDZ-a.

Stoga, naša jasna poruka je: uvijek i sve za Vukovar!”, navode iz HDZ-a.