Nesreća na radu u Vukovaru, ozlijeđen 37-godišnji muškarac

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijskim službenicima Policijske postaje Vukovar jučer, 23. kolovoza, prijavljene su dvije provale u vikend kuće u Ulici Vučedol u Vukovaru. Prva je počinjena u razdoblju od 20. kolovoza do 23. kolovoza u kojoj je iz vikend kuće u vlasništvu 72-godišnjaka otuđeno nekoliko boca alkoholnog pića. Druga provalnička krađa je počinjena u vremenu od 9. kolovoza do 23. kolovoza, u kojoj je 56-godišnjem vlasniku otuđena sigurnosna kamera, nekoliko boca alkoholnog pića, a počinitelj je i oštetio televizor i unutarnji zid vikend kuće. Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Teška krađa.

U razdoblju od 1. srpnja do 21. kolovoza iz dvorišta vjerskog objekta u Gunji otuđene su stolice i stolovi dok je iz škrabice u objektu otuđen milodar, čime je pripadna vjerska zajednica oštećena za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

Jučer, 23. kolovoza oko 8,30 sati u vukovarskoj tvrtki u Kolodvorskoj ulici dogodila se nesreća na radu u kojoj je teško ozlijeđen djelatnik tvrtke, 37-godišnjak iz Mirkovaca.

„Prilikom pokušaja otklona kvara na stroju za preradu, zagrijana voda i otopljena sirovina prsnule su djelatniku na lice i ruku. Liječnička pomoć pružena mu je u NMB Vukovar, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Na mjestu događaja policijski službenici su, u suradnji s inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata, Područnog ureda Osijek, obavili očevid te će po dostavljenom izvješću Državnog inspektorata o svemu utvrđenom izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru“, izvijestila je PU.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske nisu evidentirane prometne nesreće.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su prilikom nadzora prometa 22. kolovoza u 21,50 sati zaustavili moped marke „Tomos“ vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak iz Vukovara. Provjerom su utvrdili kako upravlja mopedom pod utjecajem alkohola od 0,69 g/kg i lijeka koji se nalazi na popisu opojnih droga i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „AM“ kategorije. Vozač se potom odbio podvrgnuti liječničkom pregledu odnosno uzimanju uzoraka za analizu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Zbog niza počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača se dostavlja optužni prijedlog.