Udruga TOMS već 15 godina donira obitelji sa djecom s poteškoćama u razvoju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dvije obitelji iz Vukovara, koje su članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju, u narednih godinu dana dobivati će po tisuću kuna mjesečno za potrebe svoje djece. Sredstva su osigurana kroz humanitarnu akciju pod nazivom “Moje svjetlo za moj Vukovar“, a osigurali su ih Udruga invalida Sinj, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića, Udruga osoba s invaliditetom Split i Udruga osoba s invaliditetom TOMS. Oni su sa obiteljima Močić i Romić potpisali ugovor o donaciji. Isto takao osigurali su im i jednokratne pomoći od po 2.000 kuna za kupnju namirnica i higijenskih potrepština.

Predsjednik Udruge Tjelesnih invalida Sinji Vojislav Barać kazao je kako oni već 15 godina osiguravaju sredstva i na ovaj način pomažu obiteljima djece sa teškoćama u razvoju. Govoreći o akciji predsjednik Udruge TOMS iz Trogira Ivica Bašić najavio je kako će ta udruga i dalje organizirati ovakve akcije i pomagati djecu u potrebi sa područja Vukovara.

„Možemo zahvaliti udruzi TOMS na svemu što rade i 15 godina ove humanitarne akcije kroz koju pomažu najranijim skupinama. Pokazali su i na taj način da Vukovar i Vukovarci imaju istinske prijatelje širom Hrvatske. Udruga TOMS dobitnik je i Plakete Grada Vukovara, a oni i na ovaj način potvrđuju tu plaketu svojim ovakvim humanitarnim radom“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Predsjednica Udruge Vukovarski leptiriću Viktorija Matin rekla je kako ta udruga broji 170 djece sa različitim dijagnozama od jedne do 18 godina života.

„Veliki je to broj djece i on stalno raste. Dobili smo od grada na korištenje prostor od 579 kvadrata i sada ga polako sređujemo. Sredili smo sportsku dvoranu, sobu za odmor i mali ured. Problem nam je grijanje, a posebno krov što ne možemo sami sanirati“, rekla je Matin.