Udruga dragovoljaca i veterana donirala 10 računala djeci s područja Općine Tompojevci

Foto: Ivan Matić

TOMPOJEVCI, Udruga dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske osigurala je za djecu s područja Općine Tompojevci 10 računala s pripadajućim računalnim programima. Ukupno je donirano 11 računala, ali jedno će ostati za potrebe udruge branitelja u Tompojevcima, dok su ostala raspoređena u Osnovnu školu Čakovci za potrebe informatičkog obrazovanja djece. Donaciju su inicirali i realizirali Marko Miličević i Smiljko Vranić, predsjednik  i tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Dubravkom Kutleša Herljević, pročelnicom Odjela za humanitarne djelatnosti ove udruge. Po dolasku u Tompojevce, malu općinu s pet naselja, Kutleša Herljević je i darivala prisutnu djecu školske dobi te posjetila i dječju igraonicu u Bokšiću gdje je najmlađe također obradovala poklonima.

„Općina Tompojevci je imala 3200 stanovnika, a sada ih ima 1200, mjesto Bokšić gdje u igraonici okupljamo predškolsku djecu ima 70 stanovnka, a igraonicu pohađa 18-ero djece. Žalosni i poražavajući podaci, ali to je naša realnost“, rekao je načelnik Općine Tompojevci Zdravko Zvonarić.

Dodao je i kako je ovo mjesto u proteklih desetak dana napustila jedna mlada obitelj s dvoje školske djece. Da je situacija očajna potvrdila je i ravnateljica OŠ Čakovci Ana Marija Zulić iznoseći podatak kako ovu školu koja ima i četiri područne škole pohađa tek 80 učenika. Udruga dragovoljaca i veterana koja na području cijele zemlje ima 496 ogranaka, podijelila je studentima s područja naše županije 50 laptopa, a Miličević je najavio kako će u idućoj donaciji u Tompojevce stići i još tri laptopa.