Policija izvijestila o prometnim nesrećama kao i privremenoj regulaciji prometa u Vinkovcima i Vukovaru

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata  zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar), i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe teže ozlijeđene.

U srijedu, oko 15,25 sati, 40-godišnjak iz Srijemskih Laza upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se cestom Mirkovci-Stari Jankovci iz smjera Mirkovaca u smjeru Starih Jankovaca. U jednom trenutku, 40-godišnjak je vozilom prešao na suprotnu kolničku traku u trenutku kada se ususret približavao osobni automobil „Opel Astra“, vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 45-godišnjakinja iz Nijemaca. U sudaru dvaju vozila teže je ozlijeđena 45-godišnjakinja i 23-godišnjak iz Nijemaca, koji se kao putnik nalazio u njenom vozilu. 40-godišnji vozač „Opel Astre“ lakše je ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 40-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Na raskrižju ulice J.B. Šokčevića, ulice Faličevci i Čolićeve ulice u Privlaci u srijedu, oko19,40 sati teže je ozlijeđen pješak. 64-godišnjak iz Komletinaca, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih  registraskih oznaka, krećući se kolnikom iz smjera Mirkovaca u smjeru navedenog raskrižja. Prilikom skretanja ulijevo prednjim dijelom vozila udario je u 15-godišnjaka iz Privlake, koji je u tom trenutku prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed udara i pada na tlo, 15-godišnjak je teže ozlijeđen.

Policija je najavila i kako će u Vukovaru i Vinkovcima na snazi biti privremena regulacija prometa.

U subotu, 18. studenog, od 9,00 do 15,00 sati, zbog održavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2017. godine“, u Gradu Vukovaru, kao i svake godine,  promet će biti obustavljen od Opće županijske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, odnosno do skretanja za Ovčaru. Na svakom raskrižju nalazit će se policijski službenici koji će usmjeravati vozače na alternativne, a teretni promet na obilazne pravce.

U petak, 17. studenoga, od 15,30 sati do 18,00 sati u Vinkovcima će biti zatvorene sljedeće ulice: Duga ulica od raskrižja sa ulicom H.D.Genschera do Trga bana Josipa Šokčevića, Trg bana Josipa Šokčevića i dio ulice Bana Jelačića (od Trga bana Josipa Šokčevića do ulice Istarska), radi dočeka motociklističke karavane „Zajedno u ratu – zajedno u miru“.