Udruga branitelja Panonija iz Bošnjaka predstavlja se u Zagrebu s manifestacijom “Domaće je domaće”

domaće, sajam, zagreb, panonia
Foto: VSŽ

ZAGREB, Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u ponedjeljak je otvorena sajamska  manifestacija  “Domaće je domaće” na kojoj se do 29. ožujka, s autohtonim hrvatskim proizvodima predstavlja više od 100 izlagača – branitelja i članova njihovih obitelji, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija sa sjedištem u Bošnjacima.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina, umjetničkih djela i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Podršku proizvođačima, pored zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, došli su dati i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić.

Podsjetivši kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji djeluje Agro-klaster, župan Galić poručio je kako hrvatski branitelji danas pokazuju svoje domoljublje znanjem, radom, voljom i željom da se načini i plasira kvalitetan i konkurentan hrvatski proizvod.

“Jest ćemo kvalitetne proizvode i u Zagrebu i u Slavoniji i u Dalmaciji, na Jadranu, Istri, po cijeloj Hrvatskoj, a i šire”, kazao je Galić.  

Brojnim posjetiteljima predstavljeni su proizvodi rukotvorina, zlatoveza i šlingeraja, tradicionalnih reklji odnosno špenzleta,  koji su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Hrvatske, a svi će moći uživati u slavonskom čobancu, i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici.