Učenik Gimnazije Vukovar Luka Prce dobitnik prestižne nagrade Luka Ritz

Foto: Gimnazija Vukovar

VUKOVAR, Ove godine prestižna nagrada Luka Ritz dodijeljena je učeniku Gimnazije Vukovar Luki Prceu. Prema informacijama nagrada će Luki biti dodijeljena krajem ovoga tjedna u Zagrebu. Inače, ova nagrada je osnovana u spomen na tragično preminulog mladića Luku Ritza i postala je sinonim za humano i kreativno djelovanje u smjeru širenja tolerancije i nenasilnog ponašanja.

„S ciljem izgradnje boljeg, pravednijeg i humanijeg društva, naš Luka Prce tijekom svog školovanja vodio se upravo tim vrijednostima, a kako i sam kaže: „Osmijeh, lijepa riječ ili dobro djelo nikad nemaju cijenu, a mnogima puno znače, zato je najvažnije pomagati i truditi se – biti promjena koja je našem društvu potrebna“, rekla je ravnateljica vukovarske Gimnazije Giana Marović Zeko.

Dodaje i kako je ovakvo priznanje uspjeh je za učenika ali i za Gimnaziju Vukovar koja provođenjem različitih aktivnosti prepoznaje i potiče mlade na promicanje tolerancije i mira te razvijanje pozitivnoga odnosa među učenicima i odraslim osobama.