U županiji 30 novooboljelih, situacija pod kontrolom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na području Vukovarsko-srijemske županije novih je 30 slučajeva zaraze koronavirusom, a među novozaraženima 24 su osobe s odručja grada Vinkovaca, tri iz Tovarnika te po jedna iz Bokšića, Županje i Nuštra.

“Situacija je međutim pod kontrolom jer je velika većina novopozitivnih osoba iz bazena onih osoba koje se nalaze u samoizolaciji, a posljedica je krizmi i prve pričesti održanih prije dva tjedna u Vinkovcima”, kazao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić rekavši kako se još narednih nekoliko dana mogu očekivati veće brojke novozaraženih, a nakon toga broj novooboljelih bi trebao početi opadati.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić pozvala je građane da se i dalje pridržavaju epodemiološkim mjera i preporuka.

Također je rečeno kako je situacija i pored većeg broja zaraženih pod kontrolom jer se za najveći broj oboljelih znaju putevi kojima je došlo do zaraze te su i zaraženi i njihovi kontakti pod epidemiološkim nadzorom.