Pokušaj ubojstva u Oroliku, 88-godišnjak nožem nasrnuo na 66-godišnjaka

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je nakon kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teško ubojstvo“ u pokušaju, pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave predan 83-godišnjak iz Orolika. On je u četvrtak, 1. listopada, oko 10,15 sati, na ulazu u dvorište obiteljske kuće 66-godišnjaka u Oroliku više puta nožem napao 66-godišnjaka u namjeri da ga usmrti, no 66-godišnjak ga je u tome spriječio. Obojica su vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni u OŽB Vinkovci gdje su im utvrđene lakše ozljede. Protiv 83-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 1. listopada, pretragom doma i drugih prostorija, kao i osobnog automobila 25-godišnjaka iz Bobote, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici pronašli su „prikriveno oružje“ izrađeno u obliku olovke unutar kojeg se nalazio jedan komad streljiva te 41 komad pripadajućeg streljiva kalibra 22. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, ovakvo prikriveno oružje pripada kategoriji A, koje je građanima zabranjeno nabavljati i posjedovati. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, 25-godišnjak je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Vinkovci, Tovarnik).