U Zagrebu otvorena Kuća hrvatske hrane “CROTASTE” uz partnerstvo vukovarsko-srijemskog Agro-klastera

Foto: VSŽ

ZAGREB, Suradnjom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Agro-klastera d.o.o., uz potporu i stratešku usmjerenost Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije na poticanje domaće proizvodnje u središtu Zagreba otvorena je trgovina namjenjena promociji i plasmanu hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Kuća hrvatske hrane “CROTASTE”.

Putem javnog poziva HAPIH je kao partnera odabrao Agro-klaster d.o.o. Vukovarsko-srijemske županije, koji je kao javno poduzeće osnovano s ciljem podrške malim i srednjim proizvođačima, opravdao svoju misiju te postiže značajne rezultate u povezivanju malih proizvođača i plasmanu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, ne samo s područja Vukovarsko-srijemske županije nego i cijele RH, izvjestili su iz vukovarsko-srijemske županijske uprave.

Promotivno-prodajni  centar CROTASTE otvorila je izaslanica predsjednika Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a nazočnima su se obratili i ministar obrane Mario Banožić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić te direktor Agro-klastera Zdenko Podolar.

Župan Galić pozdravio je sve nazočne te izrazio zadovoljstvo ovim projektom koji se danas realizira.

„Veselim se što smo dočekali ovaj dan da u našem Zagrebu pružimo mogućnost prodaje i kupnje naših kvalitetnih zdravih domaćih proizvoda. To je jedan od kamenčića u mozaiku koji činimo kako bi  naša Slavonija i naša Hrvatska postane samodostatna u dovoljnoj proizvodnji kvalitetna i zdrave hrane, koja će biti dostupna svima diljem Hrvatske. To je rezultat potpore Vlade i resornog ministarstva, ministrice Vučković i ministra Banožića ali i drugih ministarstava. Nastavak je to potpori Projektu Slavonija, Baranja i Srijem, kao  brojnim drugim projektima i to zahvaljujući stalnim radnim sastancima i dogovorima između Vlade i županija. Čestitam svima na pripremama i radu, našoj županijskoj tvrtki Agro-klaster što okuplja i pomaže našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pri kvalitetnoj proizvodnji, koristeći pri tome znanje i iskustvo znanstvene zajednice”, kazao je župan Galić.