U Babinoj Gredi provaljen i oštećen bankomat

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako su na MGCP Bajakovo policijski službenici u četvrtak, prilikom ulazne granične kontrole, pronašli tablete koje sadrže psihotropne tvari, a koje Ministarstvo zdravstva nalazi na „Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“. Prema navodima policije 48-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, oko 14 sati, u osobnom automobilu srpskih registracijskih oznaka nezakonito imao 345 tableta (Helex i Diazepam). Za navedene tablete nije posjedovao medicinsku dokumentaciju te ih nije prijavio carinskim niti policijskim službenicima, čime je počinio prekršaj iz članka 24. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Zbog počinjenog prekršaja 48. godišnjem strancu je izdan prekršajni nalog i privremeno su mu oduzete tablete, a prekršitelj je odmah i platio kaznu u iznosu od 3.000 hrvatskih kuna te je pritom platio i iznos od 500 hrvatskih kuna u smislu utvrđenih troškova prekršaja.

Tijekom proteklog perioda 17/18. prosinca 2020. godine policija je zabilježila jednu prometnu nesreću(Otok) u kojoj je jedna osoba lakše tjelesno ozlijeđena.

Policija je izvijestila i kako je u četvrtak, oko 2.00 sata, policija zaprimila dojavu te provela hitne očevidne radnje zbog oštećenja i provale bankomata koji je postavljen unutar prostorije jedne trgovine u Babinoj Gredi. Bankomat je u vlasništvu bankarske tvrtke s podružnicom u Osijeku koja je nadležna za ovaj oštećeni bankomat, a trgovina je u vlasništvu poduzeća za trgovinu robe iz Županje. Policijski službenici provode kriminalistička istraživanja, utvrđuju relevantne okolnosti događaja i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela